Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Český internet pomáhá. Pomozte i vy!

Český internet pomáhá. Pomozte i vy!
Český internet pomáhá | zdroj: http://www.internetpomaha.cz/

S cílem pomoci těm, kteří to opravdu potřebují, se letos již potřetí spojili velcí i malí hráči českého internetu i charitativní organizace. Konto BARIÉRY a Český národní registr dárců dřeně připravily příběhy o lidech, ke kterým nebyl osud zrovna nakloněn.

Od 8. dubna můžete prostřednictvím internetu přispět libovolnou částkou konkrétním klientům Konta BARIÉRY či přispět na vyšetření dárců kostní dřeně. Stačí jen pár kliknutí. Všechny příběhy a další potřebné informace naleznete na www.internetpomaha.cz.

 Tuto jedinečnou charitativní internetovou sbírku organizují Konto BARIÉRY a Český národní registr dárců dřeně za vydatné mediální podpory největších provozovatelů českého internetu, profesní asociace sdružující internetová média SPIR a mnoha menších společností.

 "Pro Konto BARIÉRY se projekt stává tradicí. Pomohli jsme díky němu už šesti rodinám, ale hlavně tisíce lidí se prostřednictvím internetové sbírky dozvěděly, co je charita. A že se dá přispět rychle, účinně a adresně,"říká Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

Od 8. dubna se mohou uživatelé českého internetu dočíst o životním příběhu Vojty (5), který od narození neslyší a potřebuje na výuku speciální počítač, Martina (10), který bojuje s dětskou mozkovou obrnou a v pohybu by mu pomohl elektrický vozík, a Kristýny (33), které kvůli svalové atrofii od 2 let ochabuje svalstvo, a aby se mohla samostatně pohybovat a dojíždět do zaměstnání, potřebuje lehký mechanický vozík.

Dále mohou lidé přispět na vstupní vyšetření vzorku krve každého nového dárce kostní dřeně, které stojí 1 500 korun. Tuto částku nehradí stát ani zdravotní pojišťovny. Na příběhu Jitky, Kačenky či Dana je patrné, že nikdo nemůže tušit, kdy bude právě pro něj rychlé nalezení vhodného dárce dřeně životně důležité.

Podrobnosti naleznete na www.internetpomaha.cz.

Zdroje:
http://www.internetpomaha.cz/