Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Benda: Bém škodí ODS, vadí mi i Jančík

Benda: Bém škodí ODS, vadí mi i Jančík
zdroj: tisková zpráva

Na mimořádném regionálním sněmu bude poslanec ODS Marek Benda prosazovat sesazení předsedy pražské ODS a primátora Pavla Béma a místopředsedy Milana Jančíka. Oba podle něj ODS škodí.

Pražská ODS svolala regionální sněm na 15. dubna. Svolání sněmu žádala třetina oblastních sdružení pražské ODS, předseda pražské pobočky strany a primátor Pavel Bém to ale odmítal.

Změnu ve vedení pražské ODS i krátce před volbami chápe Marek Benda, který je ale sám namočen do kauzy plzeňských práv, kde dostal titul přes nepříliš kvalitní práci, jako možnost, jak vylepšit obraz strany v hlavním městě a pozvednout volební výsledky.

„V Praze masově ztrácíme hlasy, postoj k pražské ODS je nyní velmi negativní, a to je obrovský problém, za který odpovídá vedení pražské ODS. Teď nám výsledky nezaručují ani deset mandátů, což byl nejhorší výsledek, jaký kdy ODS v Praze měla," řekl pro Rádio Česko Benda.

„Pokládám za vysoce pravděpodobné, že budu na sněmu iniciovat změnu ve vedení pražské ODS. Jasně jsem řekl, že pan Jančík, a nejsem si jist, zda už i osoba pana Béma, nejsou osobami, které škodí pražské ODS a odebírají nám hlasy. Chci, abychom se o vedení pražské ODS bavili. Prosazení svých myšlenek dávám velmi slušné šance," řekl dále. 

Toho, že by rozpory v ODS stranu před volbami poškodily, se Benda neobává. "Doufám, že nechystáme žádné dramatické propírání špinavého prádla na veřejnosti, ale chystáme změny, které by měly zefektivnit pražskou ODS," uvedl dále Benda.

„Od 15. dubna je ještě měsíc a půl horké volební kampaně, kde by se měla celá členská základna s nadšením zapojit do kampaně. A od vedení pražské ODS toto nadšení opravdu necítím," podotkl dále Benda, který je na kandidátce pro sněmovní volby na nevolitelném 18. místě. Spoléhá se prý na preferenční hlasy.

Poslanec ala na druhou stranu přiznává, že žádná změna kandidátky už možná není. „Zájmem Pavla Béma nepochybně bylo, aby se sněm svolal až na dobu, kdy už nebude možné sáhnout ke změně kandidátek.V době konání sněmu budou kandidátky dávno odevzdány a měnit se už nedají. I tak je třeba udělat takové změny ve vedení ODS, které by nám vrátily důvěryhodnost," dodal v rozhovoru pro Český rozhlas. 

                                                                                                                               www.parlamentnilisty.cz

Předchozí článek

Ženský zadek

Následující článek

Život je hledání