Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Bárta: Zničit VV, urvat naše poslance. To je cíl

Bárta: Zničit VV, urvat naše poslance. To je cíl
zdroj: Mediafax

ODS a TOP 09 se snaží získat po „véčkařských" odpadlících další poslance této strany. Pro ParlamentníListy.cz to uvedl odstupující ministr dopravy Vít Bárta. Součástí strategie je podle něj špinění viditelných představitelů Věcí veřejných.

Vyjednávání o zběhnutí z klubu VV podle něj pro ODS a TOP 09 vedou poslanci, kteří už klub opustili. Bárta spoléhá na prezidenta Klause, který se scénářem vlády založené na přeběhlících nesouhlasí.

 

Podle nekorunovaného šéfa Věcí veřejných Víta Bárty bude v tomto týdnu pokračovat kampaň, jejímž cílem je získat poslance klubu strany pro projekt na vládnutí TOP 09 a ODS bez Věcí veřejných.

Přemlouvat budou "zrádci"

„Nemusíme konspirovat a hledat zákulisní informace. Pan kníže (Schwarzenberg) v České televizi říkal, že nejde o morální právo, ale o ústavní právo a zdůrazňoval nezávislost každého poslance," řekl ParlamentnímListům.cz Bárta. Podle něj jde o jasný signál pro „jeho" poslance, aby opustili klub VV.

Podle Bárty vyjednávání v první vlně nepovedou přímo představitelé zbylých koaličních stran. „Tohle je sofistikovanější verze, oni spíš očekávají, že především ti tři poslanci (Škárka, Huml. Kočí), kteří z klubu odešli budou vést ta jednání, než aby to dělali sami," míní Bárta.

Celý článek na ParlamentniListy.cz