Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Bárta má trable: Vzpouru manželky a schůzky s Klausem

Bárta má trable: Vzpouru manželky a schůzky s Klausem
zdroj: tisková zpráva

Na čtvrtečním jednání K9 se bude mluvit především o sazbách DPH, jejichž zvýšení má sloužit k podpoře důchodové reformy. O ní nedávno hovořil ministr Vít Bárta s prezidentem Václavem Klausem, a tak bude partnerům vysvětlovat, zda jej považuje za čtvrtou stranu koalice.

Ke všemu unikl na veřejnost mail, v němž si Kateřina Klasnová stěžuje na totalitu ve VV a obviňuje z ní paradoxně právě svého manžela Bártu.

Koaliční špičky budou rokovat o tom, jak by měly vypadat sazby DPH, jejichž zvýšení bude významným zdrojem financování chystané penzijní reformy. Informace, které se dostaly na veřejnost, vyvolaly bouřlivou odezvu především poté, co prezident Václav Klaus zkritizoval návrh důchodové reformy jako málo prodiskutovaný.

„Celá ´bouře´ vznikla nad pracovními dokumenty. Hlupáci, kteří je vynesli novinářům, by se měli chytit za nos a vyfasovat exemplární výprask. Vše je otevřené. Já pro dvacetiprocentní DPH ruku nezvednu. Požaduji manévr pracující se všemi komponenty odvodové zátěže, snížit zdanění práce," uvedl pro ParlamentníListy.cz k rozvířené diskusi o sazbách DPH poslanec ODS Michal Doktor.

Celý článek na ParlamentniListy.cz