Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Babiš vyšetřovatel: kdy zavřete Rittiga?

Babiš vyšetřovatel: kdy zavřete Rittiga?
Vicepremiér Andrej Babiš zasahuje do vyšetřování | zdroj: Profimedia

S nezávislostí justice to nadále nebude ani za nového režimu tak horké. Vicepremiér Andrej Babiš se na vládní radě pro boj s korupcí zeptal nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, kdy "zavřou Rittiga". Když mu šéfžalobce neodpověděl, ministr naštvaně opustil jednání. O případu píše server Česká justice.

Ministr Babiš požadoval také informace o průběhu Rittigovy kauzy s pražským dopravním podnikem či firmou Oleo Chemicals.

Vicepremiér prý položil otázku "kdy zavřete Rittiga" Pavlu Zemanovi opakovaně, a to přesto, že na to nejen nemá právo, ale vůbec to nesouviselo s programem jednání rady. Nejvyšší státní zástupce i další účastníci jednání byli Babišovým přístupem konsternováni, ten pak jednání nazlobeně opustil.

Babiš má na Rittiga pifku již déle, v minulosti o něm třeba prohlásil, že ovládal Nemocnici na Homolce. "Ahoj, na to, jak dlouho se známe a co máme za sebou, bys nemusel plácat takové nesmysly. Čau Ivo." odpověděl mu Rittig veřejně na Twitteru. Babiš později přiznal, že si s Rittigem tyká.

Zdroje:
Vlastní