Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Zapalujte auta, protesty jsou nanic, radí poslanec

Zapalujte auta, protesty jsou nanic, radí poslanec
zdroj: Mediafax

Protivládní protesty jsou prý nanic, pokud nevygradují v činy typu zapalování aut nebo obsazení veřejnoprávních sdělovacích prostředků. Myslí si to alespoň sociálnědemokratický poslanec Stanislav Křeček. Jeho topkařský kolega oponuje. Lidé mají prý právo dosáhnout změny jen volbami.

V posledních dnech a týdnech se napříč Českem koná řada protestů proti vládnímu establishmentu a vedení státu. Iniciátory protestů byly třeba iniciativy Holešovská výzva nebo Skutečná demokracie.

Křeček: Protesty jsou nanic. Zapalujte

Podle sociálnědemokratického poslance Stanislava Křečka jsou ale podobné protesty, které většinou probíhají v relativním klidu coby shromáždění na městských náměstích, pomyslným házením hrachu na stěnu.

"Už nějaký čas se začínám bát toho, že pokud nebudou v ulicích hořet auta a dav lidí neobsadí Český rozhlas a Českou televizi, nic se v této zemi do voleb (a po nich kdoví, jestli…) nezmění. Nemenší obavu ve mně však vzbuzuje představa,že by se toto mohlo stát po čtvrteční demonstraci v Praze, svolané na výzvu tzv. Holešovské výzvy," napsal na svém blogu na webu Aktuálně.cz politik.