Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Zaměříme se na Béma a Langera, mění strategii ČSSD

Zaměříme se na Béma a Langera, mění strategii ČSSD
zdroj: Mediafax

Výměna volebního lídra ODS přinutila sociální demokraty ke změně předvolební kampaně. Místo Mirka Topolánka se tak zaměří na jiné čelné občanské demokraty.

ČSSD musí kvůli nahrazení volebního lídra ODS Mirka Topolánka Petrem Nečasem změnit volební strategii. V předvolební negativní kampani na adresu občanských demokratů se chce zaměřit na Ivana Langera a Pavla Béma.

Právě tyto dva politiky by měl podle socialistů odvolat Petr Nečas, aby pro ně byl "seriózním politickým partnerem".  Je to jedna z pěti "podmínek", které stanovil novému volebnímu lídrovi ODS Jiří Paroubek.

Stěžejní část kampaně ČSSD byla založena na Topolánkovi 

Sociální demokraté  ale mají problém nejen s Langerem a Bémem, ale zejména s vlastní volební kampaní. "Negativní část kampaně ČSSD byla postavena na Topolánkovi. Nyní se vedou diskuse, jak co nejlépe a nejrychleji zareagovat," uvedl pro Lidové noviny zdroj, který je obeznámený s kampaní.

"Existuje možnost stále držet zaměření kampaně na Topolánka, protože stále zůstává předsedou ODS. Na druhé straně to už nemusí být tak účinné, proto se zvažují i další varianty," vysvětlil.

Podle dalšího experta ČSSD ale kampaň nestojí a nepadá pouze s Topolánkem. Ten byl sice jejím vrcholem, ale strana se nyní hodlá zaměřit i na další občanské demokraty, kromě Langera a Béma například také na Petra Gandaloviče.

"Nečas je křečovitý, ale slušný" 

"Odstraněním jedné tváře se nic nemění. Nečas je křečovitý, ale chytrý a slušný. Jsou ale i další," uvedl zdroj z Lidového domu a popsal, jak se do koho budou trefovat. 

Socialisté se nevzdají ale ani útoků na Topolánka. "Budeme se snažit voliče přesvědčovat, že je stále ve hře. Nečas je jen nastrčená líbivá figurka. Vždyť Topolánek zůstává předsedou, ať je ve Špindlu, nebo v Praze. Po volbách bude vyjednávat o vládě předseda, nikoliv volební lídr. Nemusíme stahovat ani žádné plakáty s Topolánkem," popsal plány své strany místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach

Více: Zaorálek (ČSSD): "Íčko" Langer pracoval pro organizovaný zločin

                                                                                                                         www.parlamentnilisty.cz