Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Za mě ČSSD podpásovky nedělala, vzpomíná Paroubek

Za mě ČSSD podpásovky nedělala, vzpomíná Paroubek
zdroj: tisková zpráva

Jiří Paroubek se ve svém rozsáhlém příspěvku na Facebooku opět vrací k mnoha křivdám z minulosti. Zmínil neúspěšné květnové volby nebo vajíčkové útoky na mítincích ČSSD. Proto by prý strana neměla se svými protivníky spolupracovat.

„Důvodem nízkého volebního zisku ČSSD v květnu bylo nezvládnutí závěrečné fáze volební kampaně (strašení řeckou krizí v našich podmínkách a dinosauři), kdy tato strana přestala i díky zdrcujícímu tlaku naprosté většiny médií představovat ve vědomí části svých potenciálních voličů společenskou změnu," snaží se Paroubek hledat důvody volebního neúspěchu sociálních demokratů.

Jiří Paroubek nazval svůj facebookový příspěvek "Nechme si nadělat do čepice a tu si pak dejme na hlavu". Pozastavuje se především nad tím, kam směřují jeho straničtí kolegové. Z příspěvku vyznívá obava, aby se někteří spolustraníci nesnažili naklánět ČSSD směrem k vládní koalici.

„Donedávna jsem považoval za největší hloupost politiku „dárkových balíčků pro premiéra Nečase". Vůbec mě přitom nešlo o to, aby sociálně demokratičtí hejtmani s vládou nejednali. To, pardon. Šlo mně jen o to, aby nikdo ze sociálních demokratů s vládou nejednal v předklonu a to je veliký rozdíl," píše bývalý sociálnědemokratický lídr.

Celý článek na ParlamentniListy.cz