Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Úspory: Navlékneme kriminalisty do uniforem. Pro Langera sci-fi

Úspory: Navlékneme kriminalisty do uniforem. Pro Langera sci-fi
zdroj: tisková zpráva

Nový policejní prezident Petr Lessy ví, jak u policie ušetřit asi osmdesát milionů korun. Je to jednoduché. Sebere policistům v civilu ošatné ve výši 7200 korun ročně. Uniforem prý má policie dostatek, tak ať si je tito policisté navléknou.

S návrhem se má jít Lessy během dvou dní pochlubit ministrovi vnitra Radku Johnovi. Informaci přinesla televize Prima s tím, že policistů v civilu je asi jedenáct tisíc.

Policisté: Je to jen žert? Utajené sledování v uniformě?

Pro zpravodajství Primy reagovali policisté na možné úspory překvapeně. Nejdříve policisté kroutili hlavami a považovali informaci za žert. Jenže ouha. Ona tu informaci potvrdila mluvčí policejního prezidia Pavla Kopecká.

"Tento návrh je zcela proti smyslu práce kriminální policie, kdy povaha činností vykonávaných zejména operativními složkami SKPV přímo vyžaduje výkon služby v civilu. Nedokážu si například představit činnost při utajeném sledování nebo při pátrání po závadových osobách kriminalistou v uniformě," reagoval dvaačtyřicetiletý kriminalista ze Středočeského kraje, který je ve služebním poměru už devatenáct let.

Celý článek na ParlamentniListy.cz