Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Topolánek: Kovářová na kandidátce ODS nebude

Topolánek: Kovářová na kandidátce ODS nebude
zdroj: tisková zpráva

Současná ministryně spravedlnosti chce spolupracovat na předvolební kampani ODS. Na kandidátce se ale podle vedení strany Daniela Kovářová neobjeví.

Mirek Topolánek utnul spekulace o možné kandidatuře ministryně spravedlnosti ve sněmovních volbách. „Kandidátní listiny se odevzdávají v úterý a pokud vím, Daniela Kovářová na nich nefiguruje," napsal předseda občanských demokratů ParlamentnímListům.cz.

K „šeptandě" zavdala Kovářová, když v rozhovoru na TV Public řekla, že se chce angažovat v předvolební kampani ODS a že by eventuálně do strany i vstoupila.

Také první místopředseda David Vodrážka tvrdí, že spolupráce s Kovářovou nemá zatím žádné jasné obrysy. „Já k tomu žádné bližší informace nemám a s ministryní si o tom chci promluvit," řekl Vodrážka.

Kandidátky bez ministrů

Občanská demokracie se již dříve zařekla, že žádné ministry z úřednické vlády na své kandidátky dosazovat nebude. Kandidují za ni ovšem ministerští náměstci. Oproti tomu ČSSD už nominovala jako svou pražskou jedničku ministra vnitra Martina Pecinu.

Kvůli tomu také ODS obviňuje Lidový dům z porušování dohod. Tvrdí, že vláda úředníků vznikla, mimo jiné, po domluvě o zachování její politické nestrannosti. Topolánek proto žádal Pecinovu rezignaci. Neúspěšně.

Dva měsíce před volbami má ve volebních preferencích náskok ČSSD. Nejnovější průzkum agentury Factum Invenio přisuzuje občanským demokratům zisk 23 procent hlasů, sociální demokracii 27,4 procent. Další agentury předpovídají ještě větší náskok ČSSD.

                                                                                                                              www.parlamentnilisty.cz