Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Tipy na víkend: Medvědi, česnekové hody a adrenalin

Tipy na víkend: Medvědi, česnekové hody a adrenalin
ilustrační snímek | zdroj: tisková zpráva

Poslední červencový víkend je za dveřmi. Prázdniny se chýlí do poloviny, nezoufejte však a užívejte si léta, sluníčka a prázdninové pohody. My vám poradíme, kam za zábavou. 

Pro módní fajnšmekry

Alternativní pražský podnik Containall připravil na sobotu přímo na břehu Vltavy skvělou módní akci pro milovníky vintage stylu. Těšit se můžete nejen na hromady stylového oblečení, šperků, ale také na hudbu a dobroty k zakousnutí. Startuje se už v jedenáct dopoledne a nakupovat, pít drinky u řeky a bavit se můžete až do pozdního večera. Containall najdete na adrese Cihelná 4, Praha 1.

Vintage market Vintage market | zdroj: ThinkStock

Čičičiči...

Máte rádi zvířátka a ze všeho nejraději kočky? Čtyřnohé krasavice budou k viděné na Mezinárodní výstavě koček v pražském Top Hotelu po oba dny víkendu. Výstavu pořádá Sdružení chovatelů koček v České republice.

kočka, tráva Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Tančit, zpívat, fotit

Pokud patříte mezi nadšence do umění, s oblibou zkoušíte různé umělecké formy a rádi se učíte novým věcem, neváhejte a navštivte ProART Festival, který je zasvěcen tanci, herectví, ale třeba i focení. Letos se koná už podesáté, v Brně a v Praze. Festival v moravské metropoli začal už 19. a končí 27. července, aby se pak přesunul do metropole pražské, kde potrvá od pondělí 28. července až do 4. srpna. Přes den se konají workshopy pro veřejnost a večer pak začíná program plný hudby, tance či divadla. Program najdete zde.

Tanec Tanec | zdroj: ThinkStock

Letní fesťák jak má být

V Jílové u Prahy v sobotu od tří hodin v areálu místního parku (za Regionálním muzeem) odstartuje jednodenní festival Jílovský Music Fest 2014. Zahraje například Abba Revival Band a zavzpomínat taky můžete u oldies hitů za doprovodu světelné laser show. Vstupné činí sympatických sto korun. 

Hudební festival Hudební festival | zdroj: ThinkStock

Svátek česneku

Konzumace česneku je velmi zdravá. Česnek má navíc nezaměnitelné aroma, i když ne všem může vonět. Jestli ale patříte mezi lidi, kteří i přes odér propadli mocným účinkům česnekových stroužků, sobotní festival česneku v Buchlovicích vás nadchne. Netradiční festival se letos koná už potřinácté. Začíná v deset a končí v šest. Seznámit se tam můžete s mnoha typy zpracování česneku a zjistit, jak chutná třeba česnek v čokoládě. Podrobnosti čtěte tady.

Festival česneku Festival česneku | zdroj: isifa/MAFRA/Dalibor Glück

Medvědí točnění na Točníku

Hrad Točník otevře své brány návštěvníkům a pozve je na v pořadí již druhé Medvědí točnění. V sobotu i neděli tak budou moci lidé zažít nefalšovanou středověkou atmosféru. Čeká vás bohatý výběr laskomin - selátko připravené nad ohněm nebo staročeský trdelník, halušky, k pití tradiční medovina, ale také kulturní program v podobě večerního koncertu zpěvačky Báry Černé nebo kurzu lukostřelby. 

Hrad Točník Hrad Točník | zdroj: isifa/Lidové noviny

Je libo trochu adrenalinu?

A na závěr něco pro fandy adrenalinových zážitků. Mistrovství světa v motocrossu k nim bezesporu patří. Tato prestižní sportovní akce se uskuteční v areálu Loketských serpentin v Lokti. Motorky se rozjedou v sobotu a jejich motory neutichnou až do neděle. Už v pátek je připraven doprovodný program s hudební produkcí. Podrobnosti se dozvíte na webu akce.

Motocross Motocross | zdroj: isifa/MAFRA/Slavomír Kubeš

 

Zdroje:
Vlastní