Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Tipy na víkend: Barevná Ostrava, meruňky a tajemství

Tipy na víkend: Barevná Ostrava, meruňky a tajemství
ilustrační snímek | zdroj: tisková zpráva

Konec pracovního týdne se blíží! Odhoďte starosti, nazujte žabky a hurá za víkendem plným zábavy. Máme pro vás pár nápadů. Máte chuť pařit nebo prožít třeba dobrodružství na hradě?

Summer Day Party startuje už v jednu odpoledne!

Nebaví vás čekat na party do doby, než se setmí? V pražském klubu Cross tento problém řešit nemusíte, protože sobotní Summer Day plný elektro hudby začíná už ve 13 hodin a jeho konec pořadatelé protáhli až do nedělního rána, konkrétně do sedmi. Celá akce se bude navíc konat pod otevřeným nebem, takže se připravte na osmnáct hodin hudebního mordoru. Program si nastudujte tady.

Hudební akce Hudební akce | zdroj: ThinkStock

Všichni fandové skejtu na Letnou

Po letošním Mystic Sk8 Cupu nemusíte zoufat, že už neuvidíte ty nejostřejší mistry skejtu na vlastní oči. V sobotu se uskuteční další skateboardingová soutěž, tentokrát Red Bull Skate Arcade. V boji se utká dvacet českých a dvacet slovenských borců, ten nejlepší postoupí na světové finále závodu do Barcelony. Pokud si to nechcete nechat ujít, pište si: sobota, od 12 hodin, pražská Letná, na legendárním sjezdovém plácku u bývalé sochy Stalina. A těšit se samozřejmě můžete na doprovodné soutěže a afterparty s mini beach barem, která začne v půl osmé večer.

Skate Skate | zdroj: ThinkStock

Na vážnou strunu

Zdi českokrumlovského zámku rozezní tóny vážné hudby, ale nejen jí. Festival Český Krumlov s tradicí od roku 1991 nabízí posluchačům kromě klasiky také jazz, folklor, operu i crossover. Mezinárodní hudební festival odstartuje v pátek a potrvá celých pět týdnů, tedy do 16. srpna. O úvodní vystoupení se postará světově proslulý tenor Jonas Kaufmann (na fotografii). Podrobný program zde.

Jonas Kaufmann Jonas Kaufmann | zdroj: Isifa.com

Barvy Ostravy

Festival Colours of Ostrava není třeba dlouze představovat. Patří mezi jeden z největších a nejoblíbenějších festivalů u nás i ve střední Evropě. Letošní dvanáctý ročník se stejně jako ten minulý koná v atmosférou nabitém areálu bývalých železáren, dolů a hutí v Dolních Vítkovicích. Taháky festivalu jsou zpěvák legendárních Led Zeppelin Robert Plant, francouzská písničkářka Zaz nebo indie kapela The National. Akce startuje už ve čtvrtek a jede až do neděle. Koupit si můžete i jednodenní vstupné přímo na místě.

Colours of Ostrava Colours of Ostrava | zdroj: isifa/MAFRA/Adolf Horsinka

Přehlídka veteránů

Stará auta a vůně motorů. Na Veteran Rally v Ústí nad Labem se sjede spousta historických automobilů, které vám připomenou staré časy a navodí prvorepublikovou atmosféru. Během víkendu projede peleton veteránů městy Ústeckého kraje. Řidiči starých bouráků mají sraz v pátek na zámku v Děčíně, odkud budou pokračovat do Ústí nad Labem a v sobotu se pak vydají na 80km trasu. 

Veterán Veterán | zdroj: Isifa.com

Všude kolem meruňky

Jihomoravské městečko Miroslav připravilo pro veřejnost velkou kulturní akci Meruňkobraní, které je spojené s jarmarkem a zábavným programem. Návštěvníky čekají také ukázky lidových řemesel, dobový průvod a v neposlední řadě soutěž o titul Knedlíkového krále. Ti, kteří se rozhodnou pokořit soupeře, musí sníst ve dvacetiminutovém limitu co nejvíce meruňkových knedlíků. Troufnete si?

Meruňky Meruňky | zdroj: ThinkStock

Noční tajemství Křivoklátu

Všichni dobrodruzi, do pozoru! Obyčejná prohlídka hradu Křivoklát je určitě zajímavá, ale co takhle proniknout do tajů křivoklátských chodeb po soumraku? Během padesátiminutové kostýmované prohlídky vás průvodci zavedou o několik století zpět, abyste se mohli ponořit do doby alchymistů a v napínavé prohlídce s příběhem čekat, kam až vaše hradní cesta povede. Noční provádění Křivoklátem probíhá v době mezi osmou až jedenáctou hodinou večerní.

Křivoklát Křivoklát | zdroj: Isifa.com

 

Zdroje:
Vlastní