Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Syn poslance a exprimátora Béma přišel o ruku

Syn poslance a exprimátora Béma přišel o ruku
zdroj: tisková zpráva

Dvacetiletý syn bývalého pražského primátora a poslance ODS Pavla Béma Jáchym přišel o ruku. Pravou horní končetinu mu lékaři ve vinohradské nemocnici amputovali v předloktí. Bém se vážně zranil poté, co lezl na historickou kašnu na Uhelném trhu v Praze.

Při lezení na kašnu se utrhla část sousoší a stovky kilogramů těžký kus rozdrtil mladému Bémovi obě ruce. Utrpěl otevřené zlomeniny a ztratil hodně krve. Ve vážném stavu byl převezen do nemocnice. Levou paži mu lékaři zachránili, tu pravou ale bylo nutné amputovat.

Neštěstí se stalo brzy ráno v sobotu 19. března, kdy se opilý Bém s kamarády rozhodl cestou z restaurace, že na Wimmerovu kašnu vyleze. Vršek kašny se ale pod jeho tíhou utrhl. Exprimátor Pavel Bém škodu již uhradil.

Poslanec Bém: Je to osud, bolí to

Škody přitom nejsou příliš velké, protože nejde o originál, ale jen kopii historického díla. Originál je uložen v depozitáři.

"Přišel o ruku… Dvacetiletý klučina! Je to osud a hrozně to bolí," řekl zdrcený politik deníku Blesk, který informaci přinesl. Lékaři varovali, že budou muset ruku jeho syna amputovat hned na počátku. Poškození nervů a cév bylo příliš rozsáhlé.