Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Stanislav Gross: Současná situace v ČSSD mi trhá srdce

Stanislav Gross: Současná situace v ČSSD mi trhá srdce
zdroj: tisková zpráva

Bývalý premiér a expředseda ČSSD Stanislav Gross už do dění ve své mateřské straně nezasahuje a sleduje ho spíše z povzdálí, současný stav sociální demokracie ho ale velice trápí.

"Když vidím jakou nedůstojnou pozici má vítěz voleb a to teď nemyslím kvůli tomu, že ve vládě není sociální demokracie, ale kvůli tomu, že nikdo není slyšet, v zásadě nikdo nebere z té strany nikoho vážně, tak to mi úplně trhá srdce," řekl ve zkráceném rozhovoru pro Týden.cz.

Najděte si lídra, který vrátí ČSSD důstojnost, vzkazuje Gross straně, kterou v současné době vede statutární místopředseda Bohuslav Sobotka.

Sjezd se neměl odkládat

Že sociální demokraté otáleli s okamžitým uskutečněním sjezdu po odchodu Jiřího Paroubka z čela, není podle Grosse ideální. „To odložení je sice možná dobré proto, aby některý z těch současných kandidátů získal většinu, ale není to dobré proto, aby sociální demokracie byla schopná hájit zájmy těch lidí, kteří ji volili," uvedl bývalý předseda, nyní už jen člen strany. Dodal ale, že i přes svůj názor respektuje rozhodnutí většiny.

Celý článek na ParlamentniListy.cz