Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Senátorův plán na Romy: Vojáci a soudci do ulic. A trestat!

Senátorův plán na Romy: Vojáci a soudci do ulic. A trestat!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Čeští politici stále více volají po radikálním, silovém řešení dlouhodobě neúnosné a stále gradující situace severních Čechách. Kromě zoufalých starostů obcí ve Šluknovském výběžku a prezidenta Klause se k tématu policejních manévrů a nasazení Vojenské policie na výpomoc Policii České republiky vyjádřil i senátor ODS Jaroslav Kubera. Ten - narozdíl od levice - s nasazením VP souhlasí. A přináší i další doporučení pro represivní složky.

„Nevidím v tom nic špatného. Je to možné a správné. Civilní policii může klidně dobře vypomoci," řekl Parlamentním listům Kubera. Podle něj nasazení vojenské policie po boku PČR je technicky zcela v pořádku.

Nejsme v Brazílii

„Jedná se o speciální složku armády s policejními úkoly, určením i výcvikem," zdůraznil Kubera. Problémy v severních Čechách mohou podle něj nastat ale z hlediska politického, protože se jedná o dlouhodobou krizi a to nasazení policistů nebo armády zcela vyřešit nemůže.

„Pochopitelně počítám s tím, že vojenská policie by operovala jen pod vedením složek ministerstva vnitra, tedy civilní policie, ve společných hlídkách, jako tomu bylo například při střežení zatopených oblastí republiky před rabováním v době povodní. Nejsme v Brazílii, kde vojenská policie tvrdě operuje sama proti narkomafii ve slumech," dodal Kubera.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.