Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Rodina sraženého chlapce lynčovala řidiče

Rodina sraženého chlapce lynčovala řidiče
zdroj: tisková zpráva

Příbuzenstvo desetiletého dítěte se pokusilo zlynčovat řidiče, který chlapce srazil autem ve čtvrtek odpoledne v Karvinsku. Skupina lidí nepozorného šoféra surově zbila a ještě mu poničila auto. Chlapec utrpěl oděrky hlavy a zad.

„Čtyřicetiletý řidič Škody Felicie jel ve směru od Horní Suché. Poblíž ubytovny mu do jízdní dráhy vběhlo desetileté dítě. Přestože intenzivně brzdil a troubil, pravou přední částí vozidla dítě zachytil,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková pro server Novinky.cz. Dítě naštěstí utrpělo jen lehké zranění, přesto ale muselo být hospitalizováno v nemocnici. Jak informovala policie, u vozidla se objevil muž, který na řidiče nejprve zaútočil verbálně a pak ho napadl pěstmi do obličeje.

Agresivita a křik

Po kolizi řidič zastavil a mířil k dítěti. Chtěl se přesvědčit, zda je zraněné. „V tu chvíli se u vozidla objevil muž, který na řidiče nejprve zaútočil slovně a pak ho napadl pěstmi do obličeje. Napadený muž ztratil rovnováhu a upadl na silnici, kde dostal další rány a kopance do celého těla,“ řekla mluvčí.

Po chvíli se na místo seběhli další rozzlobení lidé a na viníka surově zaútočili. „Řidiči se podařilo dostat zpět do vozidla, nicméně i tam byl fyzicky dále napadán, a to i dalšími výtržníky,“ dodává Zlatuše Viačková.

„Řidič sám utrpěl zranění, které mu ošetřili lékaři. Nejagresivnější muž ve věku osmnácti let byl odvezen na policejní služebnu. Byl zadržen a noc strávil v policejní cele,“ řekla mluvčí. Muž bude nejspíš obviněn z ublížení na zdraví. Spolu s ním hrozí trestní stíhání i dalším zúčastněným.