Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Paroubek neodejde z ČSSD sám. Mluví se o seznamu jmen

Paroubek neodejde z ČSSD sám. Mluví se o seznamu jmen
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Expředseda ČSSD Jiří Paroubek hledá mezi spolustraníky poslanci ty, kteří by byli ochotni vsadit na kartu přestupu do ČSNS2005. Důvod? Pět či více poslanců, kteří by s Paroubkem přestoupili, už představuje sílu, kterou nemůžou média přehlížet.

Přestup samotného expředsedy je sice mediálně zajímavý, ale nemůže mu vytvořit prostor regulérního politického partnera a názorového proudu ve sněmovně a tedy i v mediálních debatách.

Jedině zájem médií přitom dává šanci v případném předvolebním klání vytáhnout ČSNS2005 nad potřebnou pětiprocentní hranici pro vstup do Poslanecké sněmovně.

Paroubek nemá Kalouskova Schwarzenberga

Vzorem expředsedovi sociální demokracie může být ministr financí, zakladatel a dnešní místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten dokázal tuto stranu „rozložením" klubu KDU-ČSL, v níž býval předsedou, dostat bez voleb do Poslanecké sněmovny a získat tak potřebný prostor pro prezentaci strany v médiích. Strana tak byla neopomenutelným partnerem i pro předvolební televizní debaty.

Jiří Paroubek za sebou nemá nikoho tak kredibilního, jako měl za sebou Miroslav Kalousek v podobě Karla Schwarzenberga," řekl ParlamentnímListům.cz mediální expert Petr Žantovský. "A tou tváří určitě nebude Jiří Krampol nebo nějaký hokejista, nebo s kým se to nechával Paroubek fotit na plakátech," dodal.

Celý článek na ParlamentniListy.cz