Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Odchod? Počítal jsem s ním, říká Topolánek

Odchod? Počítal jsem s ním, říká Topolánek
zdroj: tisková zpráva

Mirek Topolánek zůstává ve vedení ODS. V rozhovoru pro HN popisuje bývalý premiér úterní jednání ODS, komentuje dopad vystoupení Přemysla Sobotky, i kolik procent bude jeho straně stačit na vítězství ve volbách.

Na klíčovém zasedání strany ustál Mirek Topolánek kritiku za svoje výroky. Odcházet dva měsíce před volbami považuje za nesmyslné, nicméně na možnost odchodu z čela strany byl připravený.

„Šel jsem tam se dvěma variantami. Jedna znamenala, že zůstanu, a jedna, že odejdu. Obě měly své podmínky," řekl pro HN. Topolánek tak naznačil, že v případě odchodu by nešel sám. K případnému odchodu Pavla Béma se však nevyjádřil.

Sobotka nám zavařil, míní Topolánek

Topolánkovy urážlivé výroky na adresu premiéra Jana Fischera a ministra Gustáva Slamečky kritizoval z ODS nejvíce Přemysl Sobotka a vyzval jej k rezignaci. Právě kvůli jeho prohlášení se stal z malého skandálu problém celé ODS, míní Topolánek.

„Změnou v celé této pseudoaféře bylo vystoupení Přemysla Sobotky. V ten moment se k tomu někteří začali přihlašovat a vytvořili z umělého problému problém reálný," postěžoval si šéf ODS.

Topolánek si uvědomuje, že kauza - stejně jako dojem nejednotnosti ODS - může negativně ovlivnit postoj voličů k jeho straně. „Důležité je, jestli to, že ODS působí rozděleně, budeme schopni hodnověrně vysvětlit sami sobě a veřejnosti. Naši voliči nám nejednotno neodpouštějí." Zároveň sebevědomě dodává: „Bude nám stačit 28 procent, abychom byli schopni postavit středopravicovou vládu."

www.parlamentnilisty.cz