Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nedůvěra vládě: Začíná příprava v klubech

Nedůvěra vládě: Začíná příprava v klubech
zdroj: Mediafax

Jakou taktiku zvolí poslanci na odpolední jednání dolní komory, kde se bude hlasovat o nedůvěře vládě? Jasno bude až po zasedání jednotlivých poslaneckých frakcí.

Ty se začaly scházet právě teď. Občanští demokraté ale již dopředu avizovali, že budou kromě toho jednat o dalším osudu svého šéfa Petra Tluchoře. Je ale možné, že si občanští demokraté tuto věc na klubu jen vyříkají a na hlasování o Tluchořově odchodu vůbec nedojde. A to právě kvůli hlasování o nedůvěře vládě.

Jak bude dnes ODS v klubu postupovat, již naznačil v ranním rozhovoru pro Českou televizi poslanec za ODS Marek Benda. Podle něj si zákonodárci svého šéfa klubu jen tak nesesadí.  Není prý důvod, když stejně podle něj vše začalo kolem jednoho článku. „Ani premiér neřekl, že by si přál odvolání Petra Tluchoře z čela klubu," řekl Benda pro ČT24. Benda vidí původ krize spíš ve Věcech veřejných.

Klaus podporoval konspirační teorie VV

„Tady se objevilo naprosto jasné podezření na VV, objevily se podezření na korupci v klubu VV. Posléze se spustila aféra, že za to může Tluchoř a Kočí, tak mi řekněte, co bylo na počátku krize. Navíc je tu plán, který Bárta říkal na poradě vedení ABL v roce 2008. To jsou věci, které se skutečně staly. Nikdo si nemůže myslet, že se to osnovalo poslední měsíc," vysvětlil dále poslanec.

Polínka do ohně podle něj přidal hlavně prezident Václav Klaus a to svými vstupy do médií, kde podpořil konspirační teorie Věcí veřejných.

Celý článek na ParlamentniListy.cz