Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nečas by byl koalici pro smích

Nečas by byl koalici pro smích
zdroj: Mediafax

Partneři ve vládě, soupeři v Praze. Po volbách tak skončí dvě nejsilnější pravicové strany ODS a TOP 09, uvádějí Lidové noviny.

Očekávané spojenectví občanských a demokratů by bylo prohrou jak pro TOP 09, tak pro Petra Nečase. Ten proti velké koalici opakovaně vystupoval, ale zabránit jí pravděpodobně nedokázal. „Dojde - li k velké koalici, je Petr Nečas tragická postava. Zaštítil pražskou kandidátku svojí autoritou, a když dojde k podepsání velké koalice, o které tvrdí, že si ji nepřál, nezbývá mu než voličům říct, že žádnou autoritu nemá," řekla LN první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten zkritizoval i pražského lídra Bohuslava Svobodu, který se podle něj nechal nachytat při veřejné lži. „A za to nese Nečas odpovědnost jako předseda před svými voliči," dodal Kalousek.

Kalousek: Nečas bude tragickou postavou

Premiér dává od velké koalice v hlavním městě ruce pryč. „Pražská ODS není povinna vyhovět předsedovi ODS. Nehledě na to, že vztahy mezi mnou a pražskou ODS nikdy nebyly vřelé. A za poslední čtyři měsíce, co jsem předsedou ODS, se na tom nic dramaticky nezměnilo," uvedl LN premiér. „Skutečnost, že Petr Nečas možná bude tragickou postavou jako předseda ODS, nemůže nic změnit na naší vůli plnit naše volební sliby," prohlásil Kalousek.

Celý článek na ParlamentniListy.cz