Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Skoro zataženo

Mešita v Teplicích? Blbost. Maximálně modlitebna, dušuje se Kubera

Mešita v Teplicích? Blbost. Maximálně modlitebna, dušuje se Kubera
zdroj: tisková zpráva

V České republice existují prozatím jen dvě města, ve kterých stojí mešita Brno a Praha. Podle informací ParlamentníchListů.cz se schyluje k výstavbě třetí, a to v Teplicích, které jsou proslavené početnou arabskou menšinou okupující lázeňská vřídla.

Téma výstavby mešit a minaretů prolétlo skoro celou Evropou, ale jak se zdá, je pořád aktuální a stejně kontroverzní.  Celý projekt teplické mešity se připravuje od roku 2009 a primátor Kubera údajně o všem ví. Co je na tom pravda?

Hlavně potichu

Muslimská obec v Teplicích zakoupila už v roce 2009 objekt v lázeňské části města číslo popisné 1224 za účelem vybudování modlitebny s mešitou. Teplický deník v minulosti označil celou věc za fámu. Podle důvěryhodných zdrojů, které má redakce k dispozici doporučil primátor Teplic Jaroslav Kubera arabským podnikatelům, aby nehovořili o stavbě jako o mešitě, ale islámském centru nebo sídlu nadace v němž je i modlitebna. "Je to blbost, ani mešita ani minaret, nic se tam stavět nebude. Možná maximálně nějaká menší modlitebna, ale tu oni mají pomalu v každým baráku," reagoval na dotaz serveru ParlamentniListy.cz teplický primátor Jaroslav Kubera.

Celý článek na parlamentnilisty.cz