Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Málokdo čekal. Při projevu Topolánka opouštěli sál

Málokdo čekal. Při projevu Topolánka opouštěli sál
zdroj: Mediafax

Ani nynější, ani první předseda ODS nezaujali při oslavách dvacetiletého výročí vzniku strany svými projevy tolik jako Mirek Topolánek. Topolánek rozhodně nenudil a kromě otevřených útoků na VV si neodpustil ani pár dloubnutí do prezidenta Václava Klause.

Všichni tři dosavadní předsedové ODS se na pražském Žofíně vystřídali u řečnického pultíku při oslavách dvaceti let existence strany. Přestože je jeden z nich prezidentem a druhý premiérem, nejvíce rozruchu vzbudila slova toho, který politické výsluní opustil. Mirek Topolánek ve svém projevu nešetřil břitkými šlehy do řad vlastní strany, na adresu prezidenta a ostře zaútočil na koaliční Věci veřejné.

„Toto jsou totiž velké narozeniny. Nenechme si je ukrást! Přestaňme se chovat jako puberťáci, kteří si nervózně mačkají pupínky a čekají, co jim poradí jejich taťka. Je nám dvacet let!" odstartoval Topolánek s očividnou narážkou na Václava Klause. „Urazit a zesměšnit, ne poblahopřát. Typický Topol," hodnotí pro ParlamentníListy.cz předseda pražské ODS Boris Šťastný.

První místopředsedkyně ODS Topolánkův projev také moc nepochválila. "Předsednické projevy jsem slyšela tři: Petra Nečase, Václava Klause a hosta Mikuláše Dzurindy," sdělila redakci Miroslava Němcová a pomlčela o projevu Topolánka. Europoslanec Ivo Strejček zhodnotil projev prezidenta jako státnický, což se podle něho o Topolánkově projevu ale v žádném případě říct nedalo.

Celý článek na ParlamentniListy.cz