Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Lenoch Škromach, burani bez vychování. ČSSD podle Paroubka

Lenoch Škromach, burani bez vychování. ČSSD podle Paroubka
zdroj: tisková zpráva

Dnes začíná sjezd sociálních demokratů, na kterém se zvolí nástupce Jiřího Paroubka. Bývalý předseda strany však prostor ke svému proslovu nedostane. Přesto měl projev připravený a své spolustraníky v něm - podle očekávání - příliš nešetřil.

Hejtmani Palas a Zimola se podle něj stanou pro stranu brzy zátěží, Škromacha nazval politického rutinéra a lenocha bez vlastních myšlenek.

V obsáhlém projevu, který nebude přednesen, Jiří Paroubek hodnotí uplynulé roky a dobu, kdy přebíral v roce 2005 vedení strany.

"Byli jsme jak vyjedený krám s deseti procenty volebních preferencí. To jak rychle se pozice sociálních demokratů v době mého působení změnila výrazně lepším směrem, pokládám osobně za svůj největší osobní úspěch," říká Paroubek.

Celý projev čtěte:
Projev, který Jiří Paroubek nepřednese

Připomíná také, že byl v zájmu strany dokonce ochoten kousnout do "trpkého jablka"  jménem Miloš Zeman a usmířit se s ním. "Nebýt toho, že tak lpěl na spolupráci s Miroslavem Šloufem, mohli jsme ve spolupráci produktivně pokračovat a možná by prezidentská volba v roce 2008 probíhala jinak," myslí si expředseda sociálních demokratů.

Celý článek na Parlamentnilisty.cz