Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Kubera zřejmě post primátora v Teplicích uhájí

Kubera zřejmě post primátora v Teplicích uhájí
Teplický primátor Jaroslav Kubera neopustí své místo ani po 20 letech | zdroj: Profimedia

Primátorem Teplic je Jaroslav Kubera, známý též z horní komory parlamentu, už dvacet let. Volby vyhrál v čele kanditáky ODS také letos. Získal ale "jen" 27 procent hlasů a vypadalo to, že nesežene koaliční partnery.

Hnutí ANO a místní uskupení PRO! Teplice totiž s Kuberou odmítli sedět v městské radě, přičemž ale byli ochotni spolupracovat s ODS, pokud se Kubery zbaví.

Mnoho fanoušků neměl Kubera ani v dalších stranách a povolební situace pro něj nevypadala slibně.

Bylo proto poněkud překvapivé, když se v rozhovoru pro server Echo24 o svém dalším půosbení v čele radnice vyjádřil rezolutně: "Žádná jiná varianta nepřichází v úvahu. Není tu už žádný prostor" a tajuplně dodal, že koalice se možná bude tvořit "až na ustavujícím zastupitelstvu". To připadá na příští pátek, 7. listopadu.

Mezitím se koalici podařilo dojednat. S ODS usednou v městské radě zástupci TOP 09 a ČSSD, koalici by měli podporovat i zástupci menších hnutí v zastupitelstvu. Kubera potrvdil, že se jedná o programu, a více odmítl jednání komentovat.

S největším pravděpodobností bude primátorem teplic na další, už šesté volební období. Od roku 2000 je za ODS v Teplicích také senátorem, v současnosti předsedá senátnímu klubu ODS.

 

 

Zdroje:
Vlastní