Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Kdo všechno se chce zbavit Nečase?

Kdo všechno se chce zbavit Nečase?
Petr Nečas | zdroj: Mediafax

Po několika volebních debaklech narůstá v členské základně ODS nespokojenost. Začíná se hovořit o tom, že podzimní kongres ODS by mohl zvolit volebního lídra strany, který by ji vedl do supervolebního roku 2014. Někteří předáci ODS ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz takovou ideu podpořili.

Média psala, že by případným volebním lídrem mohl být Jiří Pospíšil, či Martin Kuba. ParlamentníListy.cz se také politiků ODS dotázaly, zda by pro ně byl přijatelným lídrem Pospíšil, Kuba, nebo někdo jiný.

Vedení by mělo dát funkce k dispozici

Místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Bureš si myslí, že by vedení ODS mělo dát na podzimním kongresu své funkce k dispozici.

„Podle mého názoru by předsednictvo ODS mělo navrhnout výkonné radě, že na podzimním kongresu dává vedení strany své funkce k dispozici a členská základna by měla rozhodnout o případném zachování status quo, změně, výměně, nebo zmenšení. Tři čtvrtě roku do kongresu je dostatečná doba, aby přesvědčili členy, zda si důvěru zaslouží, nebo ne,“ uvedl poslanec.

Podle něho se v současné době totiž jedná o samotnou členskou základnu a její bytí, či nebytí: „Navíc v kontextu reorganizace manažerské sítě, kdy se chystá zeštíhlení – s rizikem znefunkčnění – regionálních pracovišť“. „O jménech se v tuto chvíli nemá cenu bavit,“ dodal Bureš.

Zdroje: