Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Kalousek: Jsem rád, že mám Bartáka v týmu

Kalousek: Jsem rád, že mám Bartáka v týmu
zdroj: tisková zpráva

Ministr financí Miroslav Kalousek, považuje svého nového náměstka Martina Bartáka za důvěryhodného a kompetentního člověka. Vinu za podezřelý nákup Pandurů mu rozhodně nedává.

Barták se stal náměstkem ministra financí Miroslava Kalouska. Na starosti bude mít veřejnosprávní kontrolu nebo audit prostředků z evropských fondů. Podle Kalouska je to sofistikovaná práce, na kterou je právě Barták vybaven jak zkušenostmi, tak bezpečnostní prověrkou, kterou nedávno absolvoval.

Barták nahradil náměstka Jana Málka, který podle Kalouska musel odejít proto, že byl politickým nominantem KDU-ČSL, tedy strany, která už nyní není ve vládní koalici ale ani ve sněmovně. Bartákovu vinu za podepsání smlouvy o nákupu předražených pandurů ministr rozhodně odmítá. Takové rozhodnutí bylo podle jeho slov dílem vády a ne náměstka.

„Politickou odpovědnost nese vláda. My všichni, kteří jsme pro to hlasovali, za to neseme zodpovědnost, jsem přesvědčen,že v dané chvíli byla tato rozhodnutí dobrá. Mě trochu dráždí, když si někteří kolegové hrají na to, že se jich to vůbec netýká," řekl Kalousek ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.