Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Jaký bude start předposledního srpnového týdne?

Jaký bude start předposledního srpnového týdne?
Srpnové počasí | zdroj: ThinkStock

Před námi je předposlední srpnový týden, což znamená, že se nám léto chýlí ke konci. Překvapí nás počasí závěru měsíce nadstandardními teplotami? To se dočtete v následující předpovědi.

V pondělí bude po celý den oblačno až zataženo. Od západu očekáváme přeháňky a bouřky s ojedinělou intenzitou. Na východě republiky bude zpočátku polojasno a srážky se objeví až k večeru. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 17 a 13 stupňů Celsia. Denní vystoupí na 26 stupňů, avšak na Moravě a ve Slezsku bude tepleji, 27 - 31 stupňů.

V úterý většinu území ovládnou přeháňky a déšť, na východě se objeví bouřky. Odpoledne a večer budou srážky od západu ustávat a celkově ubyde oblačnosti. Noční teploty se ustálí mezi 17 a 13 stupni, přes den 18 až 22 stupňů.

Středa bude polojasná s ojedinělými přeháňkami. V noci teploty poklesnou v rozmezí 12 a 9 stupni, na východě země kolem 14 stupňů. Denní teploty vyšplhají k 24 stupňům.

Čtvrtek se mírně oteplí, rtuť teploměru se zastaví na 25 stupních, noční zůstanou stejné jako ve středu čili 12 až 9 stupňů. 

 

 

 

 

Zdroje:
Redakce, chmi.cz