Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Dřevorubce na Holicku zabil strom

Dřevorubce na Holicku zabil strom
zdroj: tisková zpráva

Na pětatřicetiletého muže ve čtvrtek při těžbě dřeva na Pardubicku spadl strom. Zranění byla natolik vážná, že nepřežil. Informoval o tom lékař Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Otomar Kušička.

"Stalo se to v lese, kde se těží dřevo. Úmrtí je řešeno jako pracovní úraz," řekl Kušička.

Na místo byli přivoláni také hasiči, aby muže vyprostili. Pracovníci inspektorátu práce a policisté budou nyní zjišťovat, co se na místě stalo, zda muž či jeho kolega dodrželi zásady bezpečnosti práce.

Údajně v lese pracovali dva lidé na zakázku pro lesní společnost, která si je najala. "Tahle práce je docela nevyzpytatelná, zvlášť když se řeší kalamitní záležitosti, to znamená, že ty stromy už jsou třeba naprasklé," řekl Josef Roďan z Oblastního inspektorátu práce pro Královéhradecký kraj a Pardubický kraj.

V roce 2007 zemřelo v Pardubickém kraji při výkonu povolání devět lidí, následující rok jich bylo o čtyři více. Letos přišlo o život devět lidí, pět z nich zemřelo při dopravní nehodě, dva lidé spadli z výšky, jednoho člověka zavalil materiál a poslední nehoda se stala dnes, kdy muže zavalil strom, řekl Rodaň.