Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Dostane Nečas za státní maturity doma vynadáno?

Dostane Nečas za státní maturity doma vynadáno?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jedním z výrazných vládních odpůrců státních maturit a překážkou jejich přijetí byl i premiér Petr Nečas (ODS).

Je tak hluboce přesvědčen o jejich neužitečnosti, nebo je za tím jenom Nečas – tatínek, jehož děti jsou státními maturitami bezprostředně „ohroženy“?

Ministr Dobeš (VV) zářil po schůzi vlády jak sluníčko. Státní maturity budou. Ministr na obhajobu operuje tím, že státní maturitní zkouška zvýší kvalitu vzdělávání na středních školách, celý proces ukončení středoškolského studia v dlouhodobém horizontu zlevní, zjednoduší přijímací řízení na vysoké školy. Zatím ale maturity, aniž by se uskutečnily, stály peníze. Jenom přípravné práce spolknou přes 700 milionů. A příprava podzimní generálky si vezme zhruba 140 milionů korun.

Protestující zájmové skupiny

Že protestují studenti, je celkem pochopitelné, všichni absolventi si jistě vzpomenou na svoji „maturu". Kdyby nám někdo chtěl zvyšovat laťku, kterou už jsme měli za přelezenou, někdo dokonce přeskočenou, také bychom brblali. Jak řekl pro ČT 24 Alfréd Dytrt, předseda Asociace ředitelů gymnázií České republiky, studenti se brání správně, ale až si to vyzkoušejí, zjistí, že to nic až tak extra nebylo.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz