Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Bartoška v OVM napadl Rusko, bude válka?

Bartoška v OVM napadl Rusko, bude válka?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Již několik let vedou tichou válku s karlovarskými konšely prezident MFF Jiří Bartoška s moderátorem Markem Ebenem.

Střídavě se vysmívají pořádajícímu městu kvůli jeho ruským obyvatelům, kvůli výši dotací a v neposlední řadě také kvůli neustálém stavebnímu ruchu. Jízlivé poznámky na adresu města a nezřídka i vulgární urážky vůči radním již dosáhly takové míry, že se někteří zastupitelé rozhodli učinit jim přítrž. A nejen pořádající město festivalu se ocitlo na mušce. Prezident Bartoška si v nedělních Otázkách Václava Moravce nebral servítky. A to natolik, že by mohla vzniknout i diplomatická roztržka s Ruskem…

Pověstnou poslední kapkou do přeplněného poháru karlovarských konšelů se stal Ebenův a Bartoškův výsměch kvůli tomu, že v době konání MFF pokračují práce na rekonstrukci pěší zóny v lázeňském centru.

Je samozřejmé nepříjemné, že se nepodařilo náročnou rekonstrukci pěší zóny, začínající u Grandhotelu Pupp a končící až u Mlýnské kolonády, dokončit. „Vzhledem k náročnosti projektu to zkrátka nebylo možné," vysvětluje karlovarský primátor Werner Hauptmann (ODS). To, že se to někdy udělat musí, připustil i sám Bartoška.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz