Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Bárta: Dalíka jsem sledovat nedal, to je matrix

Bárta: Dalíka jsem sledovat nedal, to je matrix
zdroj: Mediafax

Vlivný muž Věcí veřejných Vít Bárta se ve velmi rozsáhlém rozhovoru pročasopis Týden snaží přesvědčit čtenáře o své verzi událostí, které vedly k nedávné vládní krizi, a žasne nad vulgaritou Kristýny Kočí na adresu prezidenta Václava Klause.

Těžko hledal řeč exministr dopravy Vít Bárta, když měl v rozhovoru pro časopis Týden reagovat na slova Kristýny Kočí ze zveřejněné nahrávky, na níž poslankyně mimo jiné říká, že se prezident Klaus pos... „To je ... To je ... To ... To ... Kristýna naprosto neumí odhadovat sílu skutečných osobností, jakou je třeba Václav Klaus," vysoukal ze sebe nakonec Bárta.

Podle faktického šéfa Věcí veřejných má bývalá předsedkyně poslaneckého klubu zcela vymytý mozek jakousi strukturou kmotrů. „Mám na mysli tu ODS, která byla v roce 2010 před nástupem Petra Nečase vyhnána z politického výsluní. A není žádné tajemství, že to jsou lidé kolem Topolánka," tvrdí Bárta.

Spousta informací o ABL byla vytržena z kontextu

Odmítá však, že by to věděl proto, že jeho bývalá agentura ABL sledovala Marka Dalíka a ním i bývalého premiéra Mirka Topolánka. „Já musím říct, že nesledovala. Když jsem si to v MF Dnes od pana Kmenty přečetl, tak jsem si řekl, že to už je opravdu matrix. Já jsem nikdy žádné sledování Marka Dalíka nezadal. Vůbec nechápu, k čemu by mi to bylo," brání se Bárta.

Celý článek na ParlamentniListy.cz