Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

420PEOPLE slaví tancem

420PEOPLE slaví tancem
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

420PEOPLE, jeden z předních souborů domácí taneční scény, byl jako vůbec první český umělecký subjekt zařazen do mezinárodní online knihovny současného tance NUMERIDANSE. O tom, že si svoje místo na mezinárodní taneční scéně zaslouží se můžete přijít přesvědčit na Novu scénu Národního divadla, kde 420PEOPLE pravidelně vystupují.

Ještě než bude videotéka Numeridanse na konci ledna v Paříži slavnostně otevřena, oslaví 420PEOPLE svůj úspěch na Nové scéně pokračováním komponovaného večera Zaměřeni na detail 2, kde své choreografie pravidelně představují také hosté souboru – v minulosti například Talia Paz z Izraele nebo Samir Calixto z Brazílie. Publiku se tentokrát představí mistr improvizace a „instantních“ choreografií Michael Schumacher s kusem Biology Session Nr. 10 a vůbec poprvé v Praze vystoupí také japonský tvůrce Kenzo Kusuda, který se ve svém tanečním duetu Moisture Rocket nechal inspirovat legendou o mistru Michizanovi a jeho létající švestce. Večer doplní svými výstupy sami zakladatelé 420PEOPLE. Intimní Reen Nataši Novotné vystřídá energický Golden Crock Václava Kuneše. 420PEOPLE tradičně vměstnali to nejlepší ze světového i českého současného tance do úhledného balení, které jako novoroční dárek nabídnou 17.1. na Nové scéně od 20:00.

Všem kteří se kromě pasivní konzumace ladných tanečních pohybů rádi sami aktivně zapojí je určeno nově otevřené taneční Studio Nové scény. Projekt tanečního studia se odvíjí od několikaletých zkušeností v oblasti vzdělávacích aktivit  souboru 420PEOPLE a navazuje také na předchozí úspěšné Laterna Dance Studio pod vedením Milana Odstrčila. Pravidelné lekce moderního i klasického tance jsou určeny začátečníkům i pokročilým a vedou je čeští i zahraniční lektoři.

Dalším lednovým překvapením, které si pro všechny fanoušky tance 420PEOPLE přichystali je workshop s Michaelem Schumacherem (16. 1. 2011) zaměřený na improvizační techniky. V této lekci budou mít tanečníci možnost osvojit si některé ze základních principů „instantní choreografie“ - především ve vztahu těla k okolnímu prostředí.

420PEOPLE / Zaměřeni na detail 2
17. ledna 2011 Nová scéna Národního divadla, začátek představení ve 20 hodin

Václav Kuneš: Golden Crock
Michael Schumacher: Biology Session Nr. 10 
Nataša Novotná: Sacrebleu
Kenzo Kusuda: Moisture Rocket

Více informací o tanečním Studiu Nové scény a dalších aktivitách 420PEOPLE se dozvíte na www.novascena.cz, www.facebook.com/novascenastudiowww. 420PEOPLE.org.