Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Zemřel exposlanec a dlouholetý Zemanův muž Kopecký

Zemřel exposlanec a dlouholetý Zemanův muž Kopecký
zdroj: tisková zpráva

Ve čtvrtek ráno zemřel starosta Podsedic na Litoměřicku a bývalý sociálnědemokratický poslanec, osmapadesátiletý Robert Kopecký. Informuje o tom server Novinky.cz.

"Robert Kopecký zemřel nad ránem ve spánku," řekl serveru šéf ústecké ČSSD Petr Benda. 

Dlouholetý starosta obce, jež je baštou sociální demokracie, byl od roku 1992 členem ČSSD. Před několika měsíci přestoupil do Strana práv občanů - zemanovců, která se vznikla kolem někdejšího předsedy ČSSD a expremiéra Miloše Zemana, mezi jehož blízké přátele Kopecký patřil.

Nedávno se ale Kopecký vrátil znovu do ČSSD. Muž, který dlouhodobě podporoval Zemana a kritizoval Paroubkovo vedení, se totiž nedostal na kandidátku do sněmovny.

Podle Miloše Zemana zareagoval zhrzeně, Kopecký to odmítl a tvrdil, že se mu nelíbí zejména vliv lidí jako je Miroslav Šlouf na předsedu strany. Strana je prý plná tunelářů.

Miloše Zemana tehdy Kopeckého odchod rozladil. V rozhovoru pro deník Právo se do přeběhlíka pustil. „Uvedu fakta a nikoliv dojmy. Fakt číslo jedna. Robert Kopecký opustil, jak mně sám řekl, ČSSD proto, že Jiří Paroubek nesplnil své slovo, že bude na volitelném místě kandidátky," řekl a dodal: „Fakt číslo dvě. Robert Kopecký odešel ze Strany práv občanů, když zjistil, že ani v této straně nebude na volitelném místě kandidátky. Já sám se domnívám, že do strany máme vstupovat kvůli jejímu programu a ne kvůli volitelným místům."

Kopecký byl v letech 1996 až 2006 poslancem. Opakovaně, ale neúspěšně kandidoval do Senátu. Do roku 1990 byl členem tehdejší Komunistické strany Československa. O dva roky později vstoupil do ČSSD.

                                                                                                 Tiscali/www.parlamentnilisty.cz/ČTK