Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zavádíme nová pravidla moderování diskusí na Tiscali.cz

Zavádíme nová pravidla moderování diskusí na Tiscali.cz
zdroj: tisková zpráva

Po důkladném zvážení všech možností jsme se rozhodli provést radikální změnu ve způsobu moderování diskusí pod články na Tiscali.cz. Na dodržování pravidel slušné debaty bude nově dohlížet specializovaný tým administrátorů. Kontrola diskuzí bude rychlejší a důslednější. Upravili jsme také pravidla a zbavili je zbytečné "právničiny" tak, aby byla co nejpochopitelnější. Pozorně si je prosím přečtěte. 

Nová pravidla diskusí na Tiscali.cz

Vaše názory nás zajímají a chceme vám umožnit jejich svobodné publikování na našich serverech. Svoboda ale není ekvivalentem anarchie. I na našich webech proto platí určitá pravidla, na jejichž dodržování jako provozovatelé trváme. Abychom předešli zbytečným nedorozuměním, doporučujeme vám si tato pravidla a doporučení přečíst a řídit se jimi. V případě jejich porušení může být váš příspěvek smazán a vám může být dočasně zakázán přístup do diskuse. 

ČTĚTE

Ještě před tím, než se zapojíte do diskuse, přečtěte si pořádně článek nebo příspěvek, na který reagujete. Zamyslete se nad jeho kontextem a snažte se pochopit názor pisatele. Největší část hádek na internetu vzniká pouhým nepochopením mezi diskutujícími. Věnujte také pozornost tomu, v jaké rubrice byl text publikován. V případě Komentářů vás žádáme o respektování svobodného názoru pisatele, i když s ním nesouhlasíte. 

PŘEMÝŠLEJTE

Ještě než svůj příspěvek odešlete, zamyslete se nad tím, zda přináší do diskuse něco nového. Zjistěte si, jestli váš názor nebo připomínku nenapsal už někdo před vámi. Důkladně také zvažte, zda váš příspěvek není motivován jen snahou o provokaci názorových oponentů. 

NEURÁŽEJTE

Příspěvky v diskusích samozřejmě nesmějí porušovat české zákony. Nepřijatelná je především propagace národnostní, rasové, náboženské či jiné nesnášenlivosti. Vulgarismy, urážky nebo pomluvy směřující k ostatním uživatelům nebo redaktorům našich webů rovněž nemůžeme tolerovat.

NEODBOČUJTE

Držte se tématu daného článkem nebo tématem diskuse. Nezveřejňujte nesouvisející odkazy, komentáře nebo obrázky.

NESPAMUJTE

Tím, že svůj příspěvek zveřejníte několikrát po sobě nedosáhnete toho, že si ho všimne více lidí. Naopak, naši admini všechny jeho verze co nejrychleji smažou.

NELŽETE

I přes anonymitu našich diskusí je také zakázáno vydávat se za někoho jiného. 

NEPROPAGUJTE

Relevantní odkazy na jiná místa na internetu nám samozřejmě nevadí. Dávejte ale pozor na odkazy na nelegální či škodlivý software, pornografii, rasistické materiály nebo na jakékoliv debaty související s těmito tématy. Stejně tak nedovolujeme do našich diskusí vkládat jakákoliv reklamní sdělení nebo podněty vědoucí k vlastnímu obohacení. Totéž platí pro weby podezřelé z šíření jakékoli propagandy. 

RESPEKTUJTE

Respektujte ostatní diskutující i všechny, kdo budou vaše příspěvky číst. Vyhněte se publikování textů, které mají za cíl jen vyprovokovat emotivní reakci ostatních. Snažte se srozumitelně a rozumně vysvětlit svůj názor a respektovat fakt, že ostatní si mohou myslet něco jiného.

Zdroje:
Vlastní