Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Tůmo, učte se. Svobodo, držte pověst

Tůmo, učte se. Svobodo, držte pověst
zdroj: tisková zpráva

Čtyři hlavní hráči, kteří svedou v podzimních komunálních volbách souboj o křeslo primátora, jsou konečně známí. Na konci cesty jednoho z nich čeká vítězství, díky němuž bude mít k dispozici nejtučnější komunální rozpočet v republice. Ale také zdědí po svém předchůdci hromadu starostí, jejichž společným jmenovatelem je při vnějším pohledu zjevně nedobrý poměr výkon/cena a kterým bezpochyby kraluje malá elektronická karta temně červené barvy.

Parlamentní Listy.cz oslovily trojici odborníků. Politolog Rudolf Kučera odpovídal na otázku, co by kandidáti měli udělat pro svůj případný úspěch v klání pražských superlídrů. Mediální odborník Milan Kruml pak u každého ze čtyř jmen hodnotil začátek kampaně včetně jejího načasování. Závěrečné doporučení pak patří Petru Jansovi z nevládní organizace Transparency International, který svou radu oproti předchozím respondentům udělil všem kandidátům dohromady.

MARKÉTA REEDOVÁ, Věci Veřejné. Je po celé Praze vidět ze všech nejdéle. A zároveň jako jediná má určitou magistrátní zkušenost. A právě s tím by mohla mít podle oslovených problém.

Celý článek na ParlamentniListy.cz