Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Téměř absurdní. ČSSD hájí Langera před Johnem

Téměř absurdní. ČSSD hájí Langera před Johnem
zdroj: tisková zpráva

Věci veřejné vyhlásily mediální válku zbytku vládní koalice a zejména ODS. Situace došla tak daleko, že za zbytek vlády se přimlouvá i opoziční poslanec a stínový ministr vnitra Tejc, který vyzval protagonisty Véček Víta Bártu a Radka Johna, aby na dovolené zvážili, zda kabinet hodlají dále destabilizovat.

V úterý se mezi Věcmi veřejnými a ODS rozhořela mediální přestřelka, když předseda véček a ministr vnitra Radek John napadl premiéra předsedu ODS Petr Nečase, že mrzačí jím zpracovanou strategii boje proti korupci. John přitom zaútočil bez toho, aby vyčkal na středeční jednání vlády právě nad touto strategií.

Pár hodin před jednáním vlády pak John zašel ještě dál, když v ranním vysílání Českého rozhlasu a České televize napadl v této souvislosti ODS i z toho, že ovlivňují chod policie prostřednictvím exministr Ivana Langera.

K dnešnímu jednání vlády ZDE

„Z vyšetřování pana Michálka vynesl Langer tajné materiály ze spisu, vynesl je do Eura. Pan Langer má vliv na vyšetřování. Policie je řízená a ovlivňovaná Langerem. I ze spisu, kde je pan Langer obviněn, že pere špinavé peníze, má informace. Co pak ta policie má vyšetřit," rozohnil se John.

Celý článek na ParlamentniListy.cz