Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Schwarzenberg: Tůma do vlády? To jsou pražské klepy

Schwarzenberg: Tůma do vlády? To jsou pražské klepy
zdroj: Mediafax

Vyjednávání o pražském magistrátu může údajně zamíchat složením vlády a poslanecké sněmovny. Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg označil případný vstup Zdeňka Tůmy do kabinetu za klepy.

Vyjednávání o složení rady hlavního města zdaleka nevedou pouze pražští straničtí lídři. V nejvyšších politických kruzích se v souvislosti s pražským magistrátem mluví i o změnách ve sněmovně a dokonce o výměně ministrů.

Pokud se totiž ODS dohodne s ČSSD na velké koalici, je alespoň podle předsedy občanských demokratů Petra Nečase možné, že „vyšachovaný" lídr TOP 09 Zdeněk Tůma dostane od své strany křeslo ministra. Nečas to podle zdroje serveru ParlamentníListy.cz řekl kolegům na jednání Výkonné rady ODS.

„Petr Nečas řekl, že pokud by byla TOP 09 v Praze v opozici, ministr zdravotnictví Leoš Heger by odešel z vlády, na uvolněný post ministra zdravotnictví by šel současný ministr práce Jaromír Drábek a Zdeněk Tůma by se stal ministrem práce a sociálních věcí," uvedl zdroj pod podmínkou anonymity. To ale popírá předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Celý článek na ParlamentniListy.cz