Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Renč ujel od nehody, Bárta s ním končí

Renč ujel od nehody, Bárta s ním končí
zdroj: Mediafax

Známý režisér Filip Renč ujel od nehody a ještě lhal, že ji nezavinil. Kvůli tomu nejen že přijde o řidičský průkaz, ale navíc s ním ministerstvo dopravy rozváže milionovou zakázku.

Autor známých spotů Nemyslíš-zaplatíš svým chováním popudil ministra dopravy Víta Bártu, který se rozhodl spolupráci s Renčem ukončit.

"Pan ministr řekl, že definitivně pan Renč v případném pokračování kampaně končí," řekl rádiu Impuls mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Za práci odvedenou na spotech o bezpečné jízdě vydělal Renč jako režisér přes 10 milionů korun, další peníze ze státní kasy ale nedostane.

Jak řídí váš režisér?

"Smluvní vztah je mezi agenturou, která pro nás tu kampaň zpracovává, a panem Renčem. Ale pokud by se točily nějaké spoty v dalších měsících a letech, tak budeme od agentury požadovat jiného režiséra, než je pan Renč," dodal Hanzelka.

Filip Renč způsobil v den svých pětatřicátých narozenin dopravní nehodu na křižovatce ulic Nademlejnská a Poděbradská v Praze 9. Od nehody pak ujel a když ho policisté objevili v nedalekém servisu, odmítl dechovou zkoušku a vypověděl, že řídil jeho kolega. Nicméně jak policie později zjistila, lhal.

Celý článek najdete na PArlamentniListy.cz