Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Paroubek vztekle popsal, co mu Pitr v roce 2005 udělal

Paroubek vztekle popsal, co mu Pitr v roce 2005 udělal
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jiří Paroubek v sobotu na Facebooku uveřejnil obsáhlý materiál, ve kterém se nejčastěji nachází jméno podnikatele Tomáše Pitra, který byl v týdnu zadržen ve Švýcarsku. Paroubek nelibě vnímá snahu některých médií o to, aby se Pitr do Česka nikdy nevrátil.

Jako zásadní zmínku Paroubkova materiálu lze vnímat jeho popis události, ke které došlo přesně před pěti lety. "Byl jsem v srpnu 2005 zhruba 4 měsíce ve funkci předsedy vlády. A najednou, kde nic, tu nic, objevila se Jankem Kroupou v Johnově pořadu Na vlastní oči na Nově prezentovaná pseudoaféra „pět na stole" („v českých", ale to už Z. Doležel nikdy neřekl)."

Podle Paroubka to byl právě "zločinec Pitr, respektive zločinné duo Spira-Pitr," kdo za mediální kauzou stál.  Ti dva měli podle Paroubka vytvořit "samozřejmě nikdy nepotvrzené podezření, za pomoci ke všemu ochotného pravicového tisku, že ČSSD je spojena s organizovaným zločinem. Můžu jen spekulovat, co měl Pitr (a později Krejčíř) přislíbeno za to, že společně na podzim 2005 - opět s vydatnou pomocí médií - vytvářeli tuto virtuální realitu."

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz