Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Paroubek: Chce ČSSD jít opravdu do vlády s TOP 09?

Paroubek: Chce ČSSD jít opravdu do vlády s TOP 09?
Jiří Paroubek | zdroj: Mediafax

Staronový stínový ministr financí za ČSSD Jan Mládek prohlásil v úterním pořadu Interview ČT24 následující větu: "...volič je suverén, a pokud rozdá karty tak, že bude varianta buď udělat menšinovou vládu s tichou podporou komunistů, anebo nějakou formu koalice s TOP 09, tak sociální demokracie nemá na výběr.". Zcela otevřeně tak připustil úvahy ČSSD o koalici se svým dnešním úhlavním ideovým a politickým odpůrcem.

Zřejmě ve stínu prvomájových třešní nezaznamenali čelní představitelé ČSSD tento výrok. S výjimkou jednoho serveru pak ani média. Neumím si totiž jinak vysvětlit to, že tento výrok dosud nikdo z vedení ČSSD nedementoval. Znamená to tedy tichý souhlas s výroky Jana Mládka? Anebo jen průzkum bojem? Z jeho úst se přitom za poměrně krátkou dobu jedná již o druhý politicky šílený výrok. 
 
Pokud chtějí jít sociální demokraté po příštích volbách do vlády s výtečníky jako je Karel Schwarzenberg, Miroslav Kalousek či Petr Gazdík, anebo o tom vážně uvažují, upřímně jim k tomu gratuluji. Sociální demokraté by to ale před volbami měli voličům jasně říci. Z mého pohledu se znovu ukazuje, že česká politika potřebuje moderní levicovou a levostředovou stranu jako je LEV 21. 
 
Pokud ve volbách do sněmovny uspějeme, mohu jednoznačně říci, že strana LEV 21 se bude účastnit pouze takové vlády, která bude složená z levicových a levostředových stran. Jinými slovy, s žádnou pravicovou stranou do vlády nepůjdeme. Byla by to zrada na voličích. Na tom nehodlám nic měnit. 
Zdroje: