Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Nová scéna zahajuje

Nová scéna zahajuje
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Audiovizuální performance BIT z dílny Vladimira 518, Davida Vrbíka a Ondřeje Anděry. Digitální průlet po fasádě Nové scény a následná afterparty s DJi TOYZ!. Tak bude Nová scéna zahajovat sezonu 2010/11. Vstup zdarma

Program začíná 1.9. ve 21:00 na piazzetě Národního divadla a ve 22:00 se přesune do foyer Nové scény ve 4. Patře. Tam proběhne afterparty s DJi TOYZ! (Ibrahim, Tron, Pasta), která nabídne to nejlepší z UK funky, bassline a disca.

Projekt Bit navazuje na audiovizuální stať Karel Gott Prager z loňského roku. 1 bit reprezentuje informaci, získanou odpovědí na jednu otázku typu ano/ne. Bit se nejčastěji objevuje jako základní jednotka kapacity paměti. Fasádu Nové scény s jejími skleněnými obrazovkami můžeme vnímat také jako určité bitové pole, a právě to se stalo inspirací pro další audiovizuální projekt skupiny SPAM.

Skupina SPAM původně vznikla jako vývojová platforma experimentální divadelní skupiny TOW, která v průběhu let 2004 až 2008 vytvořila inscenace Noční můra, Turing machine a Teorie, v nichž zkoumala možnosti a hranice synchronizace laseru, zvuku, pohybu a světla. Zakládajícími členy skupiny jsou Vladimir 518 a David Vrbík, k projektu se v roce 2008 připojil Ondřej Anděra.

Novou scénu ale můžete navštívit už v srpnu a zhlédnout některé z představení Laterny magiky. Všem je také k dispozici trávník na piazzetě Národního divadla, kde si můžete uspořádat piknik nebo se z něho v klidu podívat na výtvarné instalace výstavního projektu ART MEETS THE (P.R.A.H.A.) STREETS.

Nejen podzim bude na Nové scéně nabitý. Více informací najdete na www.novascena.cz nebo na facebookovém účtu http://www.facebook.com/novascena a dále na:http://www.youtube.com/watch?v=N1_GiJiLTM8