Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 8°C Polojasno

Moje sesazení si objednal Paroubek, myslí si Knížák

Moje sesazení si objednal Paroubek, myslí si Knížák
zdroj: tisková zpráva

Ředitel Národní galerie Milan Knížák řekl, že pokud nový ministr kultury Jiří Besser vypíše nové výběrové řízení na jeho post, on se do něj už nepřihlásí. Prý také zaslechl, že Riedlbauchova snaha o jeho odvolání byla na objednávku bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka.

Ředitel Národní galerie Milan Knížák se ve čtvrtek sešel s novým ministrem kultury Jiřím Besserem. Jak jejich jednání dopadlo však prozradit nechce. Prý si toto právo nárokoval pan ministr. Osobně se však domnívá, že bude vypsáno nové výběrové řízení na post ředitele Národní galerie. On se do něj už nepřihlásí.

„Přihlásil jsem se do výběrového řízení, které vypsal bývalý ministr kultury Václav Riedlbauch a později jsem litoval. Komise byla dopředu rozhodnutá, pokládala mi nesmyslné otázky a nesnesla mou kritiku. Připadali mi jako pitomci," řekl Knížák v Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Podle jeho slov stál za snahou Riedlbaucha odvolat ho z funkce bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek. „Zaslechl jsem, že to bylo na politickou objednávku Jiřího Paroubka, berte to ale jako takový drb z „Liďáku"," nechal se slyšet Knížák.

Celý článek na ParlamentniListy.cz