Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Mafiáne, dobytku... Kdo proti komu v nové ČSSD

Mafiáne, dobytku... Kdo proti komu v nové ČSSD
zdroj: tisková zpráva

I když mají sociální demokraté nového předsedu, o klidu uvnitř strany se prý hovořit nedá. Naopak - spekuluje se o brzkém a nelítostném souboji mezi táborem příznivců Michala Haška a Bohuslava Sobotky. Oficiálně potvrdit to však samozřejmě nikdo zevnitř strany nechce.

Ze zákulisí prý řídil volbu nového předsedy ČSSD Petr Benda. A zařídil tak údajně vítězství Bohuslava Sobotky nad Michalem Haškem. To, že se strana rozhodla jít nadále ne právě fér cestami, dokládá podle dnešního Blesku i to, že sjezd nepřijal žádná pravidla, která by zatočila s takzvaným velrybářstvím.

"Je to naprostá fantasmagorie, nevím, jak jinak se na to dá reagovat," odpověděl ParlamentnímListům.cz Petr Benda. "K velrybářským praktikám pak mohu ještě říct to, že jsem to byl právě já, kdo vydal v ústeckém kraji signál k přeregistraci celé stávající členské základny. Tím by se eventuální černé duše měly odhalit. Na druhou stranu je třeba zdůraznit, že členská základna nebývale vzrostla v určitém období i v dalších krajích - nechápu tedy, proč se neustále ukazuje pouze na ten Ústecký," dodal Benda.

Celý článek na ParlamentniListy.cz