Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Fotograf natočil svou vlastní smrt

Fotograf natočil svou vlastní smrt
Puška, ilustrační foto. | zdroj: ThinkStock

Snaha získat exkluzivní materiál z bojů v Káhiře se stala osudná egyptskému fotografovi, který na svůj fotoaparát zachytil, jak na něj ozbrojenec otočí zbraň a vystřelí.

Nekvalitní záznam ukazuje pohled na vojáka střežícího objekt. Muž v uniformě zprvu střílí jiným směrem, ale pak náhle obrátí pušku přímo směrem do objektivu fotografa. Ozve se výstřel a video končí.

Redakce egyptských novin záhy potvrdila, že neznámý muž přinesl do redakce zakrvácený foťák, který prý patřil jejich zraněnému kolegovi. Asi za hodinu se ukázalo, že informace je nepřesná. Voják, který bránil vládní budovu, fotografa nejspíše považoval za stoupence svrženého prezidenta Muhammada Mursího. Jeho výstřel zasáhl do hlavy, takže muž byl na místě mrtvý.

Fotograf je jednou z 51 obětí, které si vyžádala přestřelka u armádního objektu v egyptské metropoli Káhiře. Dalších 435 lidí utrpělo zranění. V objektu je zadržován prezident Muhammad Mursí, který byl svržen minulý týden. Muslimské bratrstvo vyzvalo po krvavém aktu k povstání. Prozatímní vedení země incident odsoudilo a ustavilo soudcovskou komisi k jeho vyšetření.

Zdroje:
Daily Telegraph