Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Dan Landa: Pro Havla jsem nebezpečný

Dan Landa: Pro Havla jsem nebezpečný
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Zpěvák, skladatel a automobilový závodník se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyjádřil o prezidentu Václavu Klausovi, bývalém prezidentovi Václavu Havlovi, české politice, Evropské unii. Hovořil i problémech multikulturalismu, imigraci, politické korektnosti, a integraci Romů. Je dobře, že jde Klaus proti proudu

Landa si váží prezidenta Klause za to, že se nebojí říct názor, který jde proti trendu a který kritizuje Evropskou unii, protože to napomáhá svobodné diskusi. „Je především velmi důležité, že tady stojí v nějaké vysoké politické funkci nějaký protipól současnému trendu. Prezident často vyslovuje protichůdný názor, než který člověk čte od oficiálních představitelů EU, politiků naší země, nebo v médiích od žurnalistů, kteří to tlačí prounijním směrem velmi silně," řekl ParlamentnímListům.cz Landa.

Naopak exprezidenta Václava Havla zkritizoval za to, jak se vyjádřil o jeho někdejším projektu Ordo Lumen Templi, jehož vznik byl oznámen v červnu 2004 při koncertu v bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě. Havel řekl, že mu tento spolek připomíná Ku-Klux-Klan.

Havel střílí, aniž zná podstatu věci

Celý článek na ParlamentniListy.cz