Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

ČSSD si oddechla: Ratha ve straně prý jen tolerovali

ČSSD si oddechla: Ratha ve straně prý jen tolerovali
zdroj: Mediafax

Komentátor Alexandr Mitrofanov je přesvědčen, že si ČSSD vlastně oddechne, pokud David Rath zmizí z politické scény. Ostatně, do strany ho přivedl Jiří Paroubek a ten také není právě nejoblíbenějším mužem mezi oranžovými politiky. Mnozí Rathovi nemohou zapomenut převlékání kabátu. Nezbývá než doufat, že policie bude stejně tvrdě postupovat i proti dalším politiků.

Ze sociální demokracie zaznívají spekulace, zda zadržení poslance a hejtmana Davida Ratha není politickým útokem na silnou pozici ČSSD mezi voliči. Komentátor Alexandr Mitrofanov má ale za to, že v samotné straně si možná oddechnou, pokud Rath zmizí. Celý text novináře, který je považován za zasvěceného znalce poměrů v ČSSD, přináší dnešní Právo.

Stejný metr na všechny

„Rath byl totiž politiky zasedajícími v současném vedení léta pouze trpěn. A členská základna, s výjimkou středních Čech, kde měl stanoviště, se i přes obdiv k jeho odstřelovačskému umění ve Sněmovně nikdy nesmířila s oportunismem, který ho vedl od ODS, přes SD-LSNS až k sociální demokracii,“ píše Mitrofanov.

Pro ilustraci dodává, že statutární místopředseda Michal Hašek Rathova případného zmizení určitě želet nebude, protože ho Rath ostřeloval v době, kdy se rozhodovalo o předsedovi strany. Současný předseda Sobotka ho sice může považovat za spojence, ale i tak se dlouhodobě snaží udržet si od Ratha odstup.  Zkrátka, odchodu Ratha z politiky budou litovat snad jen někteří voliči.