Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Bondovo Skyfall vpadne do našich kin v 0:07

Bondovo Skyfall vpadne do našich kin v 0:07
Daniel Craig ve Skyfall. | zdroj: Profimedia

Tento pátek vstupuje do českých kin Skyfall - třiadvacáté pokračování o nezničitelném britském agentovi Jamesi Bondovi. Děje se tak přesně padesát let od uvedení první bondovky v Dr.No v roce 1962.

007 (Daniel Craig) se stane jediným spojence svojí nadřízené M, po tom, co se agentura MI6 stane terčem nečekaného útoku. Poslední mise Jamese Bonda se zvrtla tak nešťastně, že byla odhalena identita všech agentů, což má pro tajnou službu zdrcující následky. Mezitím M (Judi Dench) usiluje o přemístění agentury, která by jinak mohla úplně zaniknout, pokud by se vydařil plán záhadného kriminálníka Raoula Silva (Javier Bardem). 007 je jediný kdo může zneškodnit Raoula a tak obnovit reputaci svojí šéfky M.



V dalších rolích se objeví Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Naomie Harris. Tradiční ‘Bond Girl’ si ve Skyfall střihla pohledná francouzská herečka Berénica Merlohe. Režie třiadvacátého pokračování špionské série se ujal ostřílený oskarový matador Sam Mendes (Americká Krása, The Revolutionary Road)

Je dost možné, že pokud bude Skyfall kasovně úspěšný (všechny dosavadní recenze tomu nasvědčují), Sam Mendes by mohl na režisérskou sedačku usednout i v příštím pokračování. Mendes se nechal slyšet, že by pro bondovky rád udělal to, co udělal Christopher Nolan pro batmanovskou trilogii.

Oficiální píseň pro Skyfall nazpívala britská zpěvačka Adele



Skyfall je první bondovka, kterou si budete moci vychutnat v kině IMAX na pražské Flóře. A pokud byste opravdu nemohli dospat, tak můžete využít speciální projekce, která začíná stylově v 0:07 o půlnoci ze čtvrtka 25. října na pátek 26. října.