Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Blíží se další školní rok

Blíží se další školní rok
zdroj: Mediafax

Prázdniny pomalu končí. Je třeba se na další rok dostatečně připravit. Pomůžeme vám.

Někteří z vás jdou do prvního ročníku a nevědí, kam dříve skočit a jaké učebnice si sehnat. Ti, kteří se chystají do vyšších ročníků, už vědí, co je čeká. A jak se můžete na zimní semestr připravit?

I na internetu najdete mnoho dobrých rad ohledně nového školního roku!
I na internetu najdete mnoho dobrých rad ohledně nového školního roku!

Začínáte?

První semestr je vždycky těžký, nebo se těžkým alespoň zdá. Než si najdete kamarády, než si zvyknete na přístup vysokoškolských učitelů, a než zjistíte potřebné informace o předmětech, podmínkách pro získání kreditů a umístění jednotlivých tříd a fakult, později už se setkáváte s něčím, co znáte. Musíte vydržet. Ale jakmile zjistíte, jak to chodí, všechno bude mnohem snadnější. Pokud máte ve vyšším ročníku někoho známého, máte vyhráno. Může vám totiž hodně ulehčit starosti na začátku školního roku a ukázat vám, co kde je, na co si máte dávat pozor a hlavně vám může poskytnout učební materiály, skripta a knihy a vy je nemusíte pracně shánět v knihovně nebo antikvariátu. V prvním ročníku se to prostě vyplatí!

Kde získáte potřebné informace?

Většinou se všechno důležité dozvíte v den zápisu. Jak administrativní věci, tak i ty další. V tento den si nejspíše s sebou budete brát i fotografie na zhotovení ISIC karty i studentského průkazu. Ale možná právě vy máte staršího kamaráda nebo kamarádku, která vám už všechno dávno objasnila, takže se nemáte čeho obávat!

Nebojte se zeptat nebo kontaktovat studijní oddělení...
Nebojte se zeptat nebo kontaktovat studijní oddělení...

Kde seženete knihy?

Hodně knih seženete v antikvariátech. Za nízké ceny a v pěkném stavu. A to nejen beletrii, ale taky potřebné učebnice. Další publikace si můžete aspoň vypůjčit v univerzitní nebo městské knihovně, podle toho, kde mají tu a tu knihu. I na internetu najdete hodně titulů přímo ke stažení zdarma, takže nemusíte nikam chodit. Pokud ale chcete mít knihy fyzicky doma, dají se objednat i online, stačí pořádně pohledat.

Další školní rok už se budete i usmívat :)
Další školní rok už se budete i usmívat :)

Pokračujete?

Když jste postoupili do dalšího ročníku, tak je všechno mnohem jednodušší, že? (Kromě učení!) Víte, jak to ve škole chodí a co je třeba. Co byste si měli připravit vy? Umyjte si svačinkovou krabičku s princeznou nebo autem, oprašte notebook a udělejte na něm údržbu, zastrouhejte tužky a pastelky, kupte nové propisky a vysypte prasátko a nachystejte si peníze na knihy, obnovu ISIC karty a další výdaje spojené se školou. Takže nic těžkého, co říkáte?

Více naleznete na StudentPoint.cz.