Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Bárta chce vysvětlení ředitele ČD kvůli golfu v Dubaji

Bárta chce vysvětlení ředitele ČD kvůli golfu v Dubaji
zdroj: tisková zpráva

Ministr dopravy Vít Bárta chce vysvětlení od ředitele Českých drah Petra Žaludy, který odletěl na víkend do Dubaje spolu se svými vlivnými přáteli. Otázkou zůstátá, jakým způsobem svůj výlet za golfem financovali.

Ředitele Českých drah Petra Žaludu čeká v pátek vysvětlování prodlouženého víkendu v Dubaji. Manažer státní firmy tam odcestoval mimo jiné s lobbistou Romanem Janouškem a Tomášem Krskem, šéfem firmy Škoda Transportation, které dráhy dávají vydělat miliardy na zakázkách.

Jasné vysvětlení od něj čeká ministr dopravy Vít Bárta (VV). "Pokud je pravda, že tam byl v této sestavě, a byl tam kdokoli, kdo dostává od Českých drah zakázky, považuji to za velmi vážnou věc. Osobně se o to budu zajímat a budu požadovat, aby se to vysvětlilo," sdělil Aktuálně.cz Vít Bárta.

Bártu podle informací Aktuálně.cz rozzlobila Žaludova cesta mimo jiné kvůli účasti Romana Janouška. Ministr už loni šedou eminenci pražské politiky zařadil na pomyslný seznam těch, kteří nesmějí překročit práh ministerstva.

Martina Dvořáka, šéf pražského Dopravního podniku, který stejně jako státní dráhy s Krskovou Škodou Transportation obchoduje, s nejvyšší pravděpodobností potíže nečekají.

Dvořák se totiž svým dlouholetým přátelstvím s Tomášem Krskem netají. "Ředitel Dvořák již na začátku svého působení v dopravním podniku informoval média i orgány společnosti o svém přátelském vztahu s panem Krskem," řekl náměstek primátora a šéf dozorčí rady dopravního podniku Karel Březina (ČSSD).

Celý článek na parlamentnilisty.cz