Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zemřel Ken Hensley, autor nesmrtelné Lady in Black

Zemřel Ken Hensley, autor nesmrtelné Lady in Black
Ken Hensley na snímku z roku 2014 | zdroj: Profimedia

Ken Hensley, zpěvák, skladatel a někdejší klávesista britské rockové kapely Uriah Heep, ve středu večer náhle zemřel při práci na novém sólovém albu. Pětasedmdesátiletý muzikant, který byl jedním z hlavních autorů písní Uriah Heep, je u nás známý především díky skladbě Lady in Black.

O Hensleyho úmrtí v jeho domově ve Španělsku informoval na facebooku jeho bratr Trevor.

Hensley se jako hlavní autor podílel na většině skladeb Uriah Heep, včetně největších hitů Look at Yourself, Easy Livin' nebo již zmíněné Lady in Black. Tu také sám nazpíval, protože tehdejšímu zpěvákovi kapely Davidu Byronovi se píseň nelíbila.  V někdejším Československu byla naopak velmi oblíbená a často se hrávala u táboráků. Dočkala se spousty coververzí, u nás například od kapely Arakain s textem Aleše Brichty.

Po desetiletém působení v kapele Uriah Heep se Hensley v roce 1980 vydal na úspěšnou sólovou dráhu a podílel se také na řadě dalších hudebních projektů.

zdroj: www.youtube.com

"Píši s těžkým srdcem, abych oznámil, že můj bratr Ken Hensley ve středu večer pokojně zemřel. Jeho krásná manželka Monica byla po jeho boku a utěšovala Kena v posledních minutách, kdy byl s námi. Všichni jsme zničení touto tragickou a neuvěřitelně neočekávanou ztrátou a žádáme vás, abyste nám prosím poskytli nějaký prostor a čas, abychom se s tím vyrovnali. Ken bude zpopelněn při soukromém obřadu ve Španělsku, takže prosím nežádejte o informace o pohřbu," napsal na facebooku Trevor Hensley.

Rockerova smrt přišla necelé dva měsíce poté, co zemřel další z někdejších členů Uriah Heep – bubeník Lee Kerslake. "S nejtěžším srdcem sdílím zprávu, že Lee Kerslake, který byl 55 let mým přítelem a který byl nejlepším bubeníkem, s jakým jsem kdy hrál, prohrál svůj boj s rakovinou. Zemřel bohudíky v pokoji, ale bude mi strašně chybět," uvedl tehdy Hensley.

zdroj: www.youtube.com

Zdroje:
Vlastní, Daily Mail